Log in

Email:

  

Wachtwoord:

  

Registreren

Populaire inzendingen

Bezoekers van onze site die zelf hun schaamhaar durven tonen. Hieronder zie je de populairste inzendingen van dit moment.

Barry [35]

Nieuws over schaamhaar


Bekend schaamhaar: Monique van de Ven

Monica Maria Theresia (Monique) van de Ven (Zeeland, 28 juli 1952) is een van de bekendste Nederlandse actrices van de jaren zeventig, 80 en 90 van de 20e eeuw. Op slag beroemd met de film "Turks fruit" van Paul Verhoeven, één van de succesvolste Nederlandse bioscoopfilms aller tijden. De film kreeg een Academy Award-nominatie voor beste niet-Engelstalige productie en won, in 1999, na een publieksenquête tijdens het Nederlands Film Festival een speciaal Gouden Kalf voor "Beste Nederlandse film van de twintigste eeuw". In 2007 kreeg Turks Fruit een eervolle plek in de Canon van de Nederlandse film, met name omdat een aantal beelden uit de film tot de bekendste uit de Nederlandse filmgeschiedenis zijn gaan behoren: Eric en Olga pasgetrouwd op de fiets door Amsterdam, Olga op een rode beddensprei onder een opgehangen spiegel of beiden samen in de stromende regen op de stoep.

 

Van de Ven werd geboren in het Noord-Brabantse Zeeland en groeide op in Rijswijk. Haar vader overleed toen ze vijf jaar oud was. Na succesvolle pogingen om haar moeder op te vrolijken, besloot Van de Ven om actrice te worden.[1] Ze volgde één jaar de Toneelschool in Maastricht en werd daar in 1971 vanaf geplukt voor haar filmdebuut in Turks Fruit.

Van de Ven was 17 jaar getrouwd met cameraman Jan de Bont, met wie ze vanaf het midden van de jaren zeventig tot 1987 in Los Angeles woonde. Ze is getrouwd met acteur/scenarioschrijver Edwin de Vries, die ze ontmoette bij de opnames voor Een Maand Later (1987).

 

Van de Ven ontving twee keer een Gouden Kalf. In 1985 voor haar hele oeuvre en tien jaar later voor haar optreden in de film Romeo (1990). In een interview uit 2010 vertelde ze dat het script en de opnamen fysiek en mentaal zo veel van haar eisten, dat ze nadien, net zoals haar personage in de film, te kampen kreeg met postpartumdepressie. In 1999 werd ze uitgeroepen tot Nederlands actrice van de eeuw.

Met de verfilming van het boek Zomerhitte van Jan Wolkers maakt zij in het voorjaar van 2008 haar grote regiedebuut. Niettemin had ze in 1996 een korte film geregisseerd, Mama's proefkonijn.

Behalve actrice is Van de Ven sinds 1996 ambassadeur voor UNICEF Nederland.

 

Michel


Dit artikel is 12939 keer gelezen.


Mail dit aan een vriend of vriendin


Plaats dit artikel door.


Meer nieuws

  Nieuwe website
  Wie durft
  Leuk filmpje van Gilette over schaamhaar
  Schaamhaar vormen
  Hoe moeten we scheren
  Bekend schaamhaar: Monique van de Ven
  Column Michel: Bimbo cultuur
  Filmpje: Maagd op het gebied van schaamhaar laten waxen
  Bekend schaamhaar: Brigitte Bardot
  Column Michel: The beauty of hair